Kokina Nedir ? Nasıl Bakılır ?

Havalar soğudu, Aralık ayına girdik ve yavaştan yılbaşı heyecanı etrafımızı sarmaya başladı ve tabi ki yılbaşının vazgeçilmezi Kokina zamanı geldi. Kokina bitkisi nedir, nasıl yapılır ve neden yılbaşında tercih ediyoruz ? Bu soruların hepsinin cevabını beraber öğrenelim. Kokina sipariş vermek için buraya tıkla

 

Kokina nedir ? Nasıl Yapılır ?

 

Kokina birbirinden farklı bir bitki ve bir meyveden oluşan bir yılbaşı demetidir. Yılbaşı demeti diyoruz çünkü kırmızı meyvesi ve soğuk havalarda uzun ömürlü olması Kokinayı Aralık ayının en çok tercih edilen buketi yapıyor. Kokinanın yeşil yaprakları Ruscus adı verilen yaprak ucu dikenli bitkinin dallarından oluşur, bu dalların üzerine Silcan adı verilen kırmızı meyveler bağlanır ve Kokina demeti oluşturulur.

 

Kokina İnanışları

 

Bir inanışa göre Kokinanın bereket, şans ve huzur getireceğine inanılır bu inanış Kokinayı çok tatlı bir yılbaşı hediyesi yapıyor. Eğer Kokina demetinizi bir sonraki yılbaşına kadar bozulmadan saklarsanız ev alınacağına inanılır.

 

Kokina demetine nasıl bakılır ?

 

Kokina demetinizin uzun ömürlü olması için durduğu yerin direkt güneş almayan ve serin bir yer olmasını tavsiye ediyoruz. Haftalık olarak 1 saat az su dolu vazoda sulama yapılması tavsiye edilir. Kesme dallardan oluşan bir demet olduğu için ortalama 3-4 ay kadar dayanmaktadır. Bu süre, bakım koşulu, durduğu ortama göre azalıp artabilir.

 

Bloga dön

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.