Çalışma odanızda olması gereken 5 bitki

 

Daha konsantre ve stressiz çalışmanıza yardımcı olacak 5 bitki

Stresten arınmış bir çalışma masası hayal edin, üstünde modunuzu yükseltecek neler var ; güzel kokulu bir mum, en sevdiğiniz kahveniz veya çayınız, motivasyon için renkli kalemler peki ya masanın en önemlisi tabi ya ‘Bitkiler’. Yaptığımız araştırmalar ve kendi deneyimlerimizden yola çıkarak çalışma masalarımızda odalarımızda yerleştirdiğimiz bitkiler odanın havasını değiştirmekle kalmıyor aynı zamanda daha kolay konsantre olmamıza yardımcı oluyor ve kaliteli bir çalışma ortamı yaratıyor.

 

Sansevieria yılların vazgeçilmez bitkisi Paşa Kılıcı

Paşa kılıcı en çok hava temizleme özelliği ve bakım kolaylığıyla tanınıyor. Her türlü ışığa kolay adapte olabiliyor. Çalışma masanızın aldığı ışık az olsa bile kolaylıkla bakabileceğiniz bir bitki

Pilea, bereketin bitkisi

Pilea aynı zamanda Çin para bitkisi, bereket getiren bitki olarak biliniyor. Kim çalışma masasında bereketli olduğuna inanılan olsun istemez ki! Eğer güzel ışık alan bir çalışma masasına sahipsen bu bitki tam senlik.

Orkide klasikten vazgeçemeyenlerin tercihi

Nostaljik bir ruha sahipsen, yemek masasında, mutfakta hatta balkonda bile çiçekten vazgeçemiyorsan çalışma odanda orkideye ihtiyacın var demektir. Orkideler bulundukları ortama ferah ve sakinleştirici bir hava katarlar. Renkli ve gösterişli çiçek dokunuşları için çalışma odanda bu bitkiyi tercih etmeni öneririz.

Sarmaşık severlere

Çalışma odanda bol bol raf ve kitaplık tercih ediyorsan bu raflara hayat vermeye ne dersin ? Epipremnum, monstera, philodendron gibi bitki aileleri sarmaşık formunda büyürler. En sevdikleri aktivite ise raflardan sarkmak :) Az ışıklı ortamlara adapte olabilirler ve yoğun çalışma dönemlerinde sulamayı unutursan sana hemen küsmezler, söz!

O bana baksın yeter; Zamia

Zamia ailesi öldürmesi neredeyse imkansız denilen türden. Sen onu unutsan bile o seni unutmaz yeni yapraklarla seni karşılar. Loş ortamlara adapte olabilir, su ihtiyacı çoğu bitkiye göre daha azdır ve parlak yapraklarıyla çalışma odana çok cool bir hava katar!

Bloga dön

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.