Monstera Deliciosa Bakımı

Monstera Deliciosa son yılların en popüler ama aynı zamanda da nostaljik bitkisi Devetabanı. Panama, Güney Amerika kökenli bir bitkidir. Bakımı kolay tropik bir türdür.

Sulama

Toprak tamamen kuruduktan sonra sulama yapılmalıdır. Devetabanı susuzluğa dayanıklı bir bitkidir. Aşırı sulama yaprak çürümesi, yaprak sararması, yapraklarda kararma ve kök çürümesine sebep olabilir. Sulama zamanını, toprağa parmağınızı batırıp toprağın nemini kontrol ederek bulabilirsiniz.

Işık

Devetabanı filtrelenmiş ışık ister. Direkt güneş almayan bol aydınlık bir yer tercih edebilirsiniz. Yapraklar zaman içinde ışığın geldiği yöne doğru yönelirler. Haftalık olarak bitkinizi çevirerek daha orantılı büyümesine yardımcı olabilirsiniz.

Toksiklik

Bu bitki toksik maddeler içerir. Evcil hayvanlarımız ve çocuklarımız ile beraber bakılırken dikkatli olunmalıdır. Kesinlikle tüketilmemelidir.

Püf Noktalar

Büyük yapraklı bir bitki olduğu için yapraklar zaman içinde tozlanacaktır, nemli bir bez ile tozunu alabilirsiniz. Yapraklar bitki büyüdükçe deliklenecektir, bitkiniz henüz deliksiz yapraklara sahipse yaşının küçük olduğu anlamına gelir :)

Bloga dön

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.